ZDA 2005

ZDA 1 (oz. začetek konca)
25. maj 2005

Lepo pozdravljeni!

Zadnjih nekaj dni v Sloveniji sem bil tako zelo zaposlen z drugimi stvarmi, da sem čas za pakiranje našel šele ob desetih zvečer. Zatem mi je uspelo zadremat, a ne za dolgo. Kar nekajkrat sem se prebudil in dodal v prtljago stvari, na katere sem se spomnil med spanjem. Tako sem zaspal malo čez polnoč. Zbudil pa sem se že ob 3.40 in se odpravil proti Zagrebu.

Poletel sem iz Zagreba preko Milana in naprej v New York. Tam sem samo zamenjal terminal, kajti čakal me je še notranji let do Burlingtona v Vermontu.
Res so v Ameriki poostrili varnostne ukrepe. Niti v Zagrebu niti v Milanu me niso tako pregledali kot na  notranjem letu proti Burlingtonu.
To je kamp, v katerem sem lani preživel samo 14 dni, da sem zaslužil še nekaj denarja za potovanje po vzhodni obali ZDA.

Zakaj sem se vrnil? Dolga zgodba. Lansko leto, ko sem se vrnil iz Amerike, sem si rekel, da prihodnje leto ne grem nazaj. V mislih sem imel, da se vrnem poleti 2006. Tako sem razmišljal do konca oktobra, ko sem dobil pošto od Tasney (direktorice v tem kampu). Zahvalila se mi je za pomoč zadnjih 14 dni, hkrati pa me povabila, da se naslednje leto vrnem in delam pri njih celo poletje. Plačan pa bom po uri, je še zapisala.
Po temeljitem premisleku, sem se odločil vrniti nazaj.

V Burlingtonu nas je pričakal predstavnik kampa. Tam sem spoznal že starega kolega, Rusa Dimitrija in Čeha Filipa, ki ju poznam že od  lani. Da ga ne bo kdo zamenjal za Čeha Jiržija, s katerim sem delal v Camp Billingsu prejšnjo poletje. S Filipom sem tudi cimer. Očitno so mi Čehi  usojeni. Prvič  sem s Čehom  delil sobo  leta 2001 na Švedskem, lani z Jiržijem, letos pa s Filipom. Se že veselim tega poletja, kajti z njimi sem se vedno dobro razumel..

Danes smo imeli že nekaj informativnih sestankov. Jutri pa začnem delati. To poletje ne bom pomivalec posode, ampak bom pripravljal solate in hladne jedi.

Naj bo dovolj za prvič!

Lp,
Zoran