Potovanja

2012
BALKAN TRIP
– Z avtom po Bivši Jugoslaviji. Beograd s Hišo cvetja na Dedinjah, Kopaovnik, Skopje, Ohrid, dežela Mercedesov – Albanija, Črna gora (Budva, nacionalni park Durminotor, kanjon reke Tare), Dubrovnik, Mostar, Igman in Bjelašnica ( žalostni pogledi na objekte, kjer so potekale olimpijske igre leta 1984), Sarajevo in za konec Plitvička jezera. Pot, ki jo more narediti vsak, ki je bil PIONIR.

2011
INDIJA IN BUTAN
– Tritedenska ekspedicija po deželi grmečega zmaja, obisk festivalov in treking Laya – Gasa. Nato pa še mesec dni raziskovanja po plemenskem severovzhodu Indije med plemeni Adi,Niši, Konyak, Apatani… To ni Indija, kot jo poznamo, to je Severovzhodna Indija…
ZDA 2011 – Še eno poletje v zvezdni državi Vermont.

2010
CENTRALNA AMERIK
A – Iz Gvatemale do Paname in z barko do Kolumbije. Indijanska Gvatemala, treking iz Nebaja do Todos Santosa, Majovske piramide v Tikalu, petelinji boji v Leonu, jezero Nikaragva, izvaljene želve v Tortugeru, Panamski prekop in obisk Indijancev Arhuaco v pogorju Sierra Nevada de Santa Marta.
ZDA 2010 – Še eno poletje v družinski rezidenci in kratek postanek v Washingtonu in New Yorku.
OTOK BORNEO (Malezija in Indonezija) – Kuala Lumpur z Petronas Twin Towers, vikend market v Kuchingu, Indijanci Iban, nacionalni park Gunung Mulu in treking do Pinnacles, Oragutani in plavajoča tržnica v Bendjarmasin-u.

2009
EKVADOR in KOLUMBIJA
– Festival Mama Negra v Latacungi, boj za preživetje na Cotapaxiju, mogočni kipi v San Agustinu in zanimive podzemne jame v Tirradentro, mistična Valle de Cocora, plantaža kave v Zona Cafetera, Treking v Ciudad Perdida oz. Izgubljeno mesto in obisk pri Indijancih Kogi, ter ogled najlepšega muzeja na svetu – Muzej zlata v Bogoti.
PAKISTAN – Dežela teroristov, kot nam jo prikazujemo mediji. Vožnja proti Chitralo, obisk ljudstva Kalaša, polo festival na prelazu Shandur, ter treking pod osemtisočak Nanga Parbat. Pakistan ni dežela teroristov, ampak dežela srečnih in prijaznih ljudi!

2008
MALI in BURKINA FASO
– Sejemski dan v Djenne-ju, plovba po Nigru do Timbuktuja, treking v deželo Dogonov in zeleni jugozahod Burkine.
TRANSIBIRSKA ŽELEZNICA (Rusija, Mongolija in Kitajska). Doživetje na vlaku (Vodka – connecting people), Festival Naadam v Ulan Batorju, potovanje po Mongoliji, treking v Altaijsko pogorje, Popolni sončni mrk na zahodu Mongolije, Peking v času olimpijskih iger, mogočna armada glinastih vojakov v Xianu, velike pande v Čengduju in Kitajski kraški jug.

2007
ZDA 2007
-Še eno poletje v družinski rezidenci in potovanje po nacionalnih parkih divjega zahoda. Arches, Yellowstone, Las Vegas, Dolina smrti, Sequoia, Yosemite, San Francisco s slovitim Golden Gate Bridge, Grand Canyon, Antelope Canyon in New York za konec petmesečnega dela in potovanja.
NA POTI PO AFRIKI (Etiopija, Kenija in Tanzanija). Slapovi Modrega Nila, veliki stele  v Aksumu,  znamenite cerkve v Lalibeli, plemena v dolini Omo, Masai Mara, jezero Turkana, Serengeti, Ngorongoro krater in za konec treking na “Streho Afrike” Kilimandžaro.

2006
INDIJA in NEPAL
– Kulturni šok v Bombaju, zvezdna država Radžastan, sveto mesto Varanasi ob še bolj sveti reki Ganges, Katmandu, Treking pod Anapurno, s kolesom iz Pokhare do Indijske meje…

2005
PERU in BOLIVIJA
– Andi, džungla, starodavna zapuščina Inkov, Nazca Lines, Altiplan, Salar de Uyuni eden najlepših delov svet (gejzirji, lagune vse med 3000-4500 m.n.v.), za konec pa po starodavni inkovski poti do Machu Picchu….
ZDA 2005 – Delo v družinski rezidenci in krajše potovanje čez Ameriko (Denver, obisk znancev iz kampa, Olimpijsko mesto Salt Lake City, Las Vegas, San Francisco, Los Angeles).
JV AZIJA (Tajska, Laos in Kambodža). Predvsem Laos me je očaral s prijaznimi in nasmejanimi ljudmi.

2004
ZDA 2004
– Poletno delo v campu in nato potovanje po Vzhodnem delu ZDA (Niagarski slapovi, Washington DC, Miami, Florida), za konec betonska džungla sveta- Manhattan in New York.