Transibirska železnica – Od Moskve do Pekinga

Že samo ime pove veliko. Več kot 7600 km dolgo potovanje z vlakom pričnem v Moskvi, prestolnici vsemogočne Rusije. Po ogledu Rdečega  trga, Kremlja in katedrale Sv. Vasilija se usedem na vlak in podam na 5 dni dolgo vožnjo do Mongolije. Da mi na vlaku ni bilo dolgčas, so poskrbeli sopotniki: norveška brata in skupina ruskih profesorjev, s katerimi smo se vsak večer dolgo v noč zabavali.
Po petih dneh vožnje z vlakom prispem v Ulan Bator, glavno mesto te ogromne države in to ravno v času Naadama, najbolj znanega mongolskega festivala, ki ga nekateri imenujejo tudi nomadske olimpijske igre. Lokostrelstvo, konjske dirke in rokoborba so trije najpomembnejši mongolski športi.
Nato se ponovno usedem na vlak in pot nadaljujem proti Kitajski prestolnici Peking. Tja pridem ravno v času olimpijskih iger. Ogledam si Prepovedano mesto in Kitajski zid. Iz Pekinga se odpeljem tudi z vlakom proti Xian, kjer si ogledam svetovno znane glinaste vojačke. V Chengdu me očara park z očarljivimi, prisrčnimi pandami in velika Buda. Potovanje končam v gospodarskem središču Kitajske-Šanghaju.

V predavanju, ki traja 60-70 minut bomo skupaj prepotovali več tisoč kilometrov dolgo pot.